Avtorji smeri, javite se!

Verjetno ste že opazili, da so v spiskih smeri v plezališčih ponekod navedeni tudi avtorji smeri. Podatki o avtorjih izvirajo še s spletišča plezanje.info, zato so precej stari in »malce« pomanjkljivi.

V enem od naslednjih deževnih obdobij bom dodal uporabniški vmesnik za vpisovanje avtorjev in opremljevalcev smeri, do takrat pa mi lahko svoje podatke pošljete v Excelu:

  • Iz spiska plezališč izberete plezališče v katerem ste opremljali smeri.
  • V modri vrstici »Smeri« iz menuja »Prikaži« izberite možnost »Spisek smeri za prenos v Excel« (če te možnosti v menuju ne boste našli, pritisnite Ctrl/R).
  • Spisek prenesite v Excel, najbolje takole: Ctrl-A označi ves tekst na strani, Ctrl-C ga prenese na clipboard. Nato naredite nov dokument v Excelu in s Ctrl-V vanj prenesete celoten spisek.
  • Za smeri, ki so vaše (ali ste jih samo opremili), v stolpcu »Avtor« ali »Opremil« vpišite leto v katerem ste preplezali ali opremili posamezno smer. Če letnice ne veste (in se vam ne zdi pomembna), v stolpec vpišite samo črko X.
  • Lepo prosim, da vpisujete le letnice ali pa točne datume (30.6.2009). Vnose kot so pomlad 2008 ali januar 2007 moram očistiti na roko.

    Smeri, ki niso vaše, ni treba brisati iz dokumenta. Ker bosta stolpca »Avtor« in »Opremil« prazna, jih bo moj program zanemaril.

  • Excelov dokument shranite in mi ga pošljite po elektronski pošti. Če še nimate mojega elektronskega naslova, mi za začetek pošljite kratko sporočilo s pomočjo povezave na dnu vsake strani.

Lepo prosim, če bi tisti, ki ste opremili le nekaj smeri, počakali da jih boste lahko sami vnesli s pomočjo uporabniškega vmesnika.

0 komentarjev:

Objavite komentar