Nove smeri v plezališčih Črni Kal, Osp, Bohinjska Bela, Iški Vintgar in Kal-Koritnica.

Nove smeri in tudi preurejanje starih smeri je delo neutrudne Betke Galičič. Vsa čast! Tokrat je poslala gradivo o novostih v petih plezališčih. Nove smeri so na skicah označene z rdečo barvo.

V Črnem kalu je opremila nov sektor, levo od stolpa. V Ospu je v Srnjaku dodala dve novi smeri, plezala in očistila pa še dva Klemnova projekta v levem delu, Govorna driska (7a+) in 4800s (7a+). V Srnjaku je Betka tudi očistila vznožje stene, ki je sedaj pripravljena za prijetno zimsko plezanje.

V stari Bohinjski Beli je skoraj vse smeri prevrtala, posebno pozornost pa je namenila lažjim smerem, ki jih je opremila slabšim plezalcem primerno. Izdatno se je lotila plezališča v Iškem Vintgarju, ga lepo prenovila in dodala nekaj novih smeri. Popolnoma sta preurejena drugi in četrti sektor, za tretjega, ki niti ni kritičen pa je zmanjkalo časa. Pravi tudi, da za izginjanje vponk iz sidrišč po njenem mnenju niso bili krivi plezalci saj je imela priliko ničkolikokrat videti v plezališču akcije »privat adrenalinskih podjetij, ki so delali razne žičnice po plezališču. Plezališče Kal Koritnica v Trenti je skoraj v celoti prenovila, prevrtala in naredila nekaj novih smeri.Za smer Natalie v sektorju C je dejala, da ima alpinistične pridih zato previdnost in dolgi kompleti ne bodo odveč.

Zadnja tri omenjena plezališča so bila glavna prizorišča Betkinega poletnega delovanja, tu in tam pa je kaj postorila kaj še kje drugje.

Skice, kjer so označene vse nove smeri lahko vidite na http://www.planid.org/rubrike_view.php?pid=4177

0 komentarjev:

Objavite komentar