Seznami balvanišč

Uspel sem odpraviti še eno pomanjkljivost prikaza balvanišč v podatkovni bazi www.plezanje.net: balvanišča so zdaj v seznamih ločena od plezališč. Število balvanišč v posamezni državi lahko vidite s klikom na povezavo Balvanišča (v razdelkih Športno plezanje in Vodnički in smeri na prvi strani www.plezanje.net), spisek balvanišč v državi pa nato s klikom na ime države.

V prikazu balvanišča sem popravil tudi drobtinice (breadcrumbs; povezave na nadrejene strani na vrhu vsake strani); te vam zdaj pomagajo poiskati spisek balvanišč v državi, v kateri je prikazano balvanišče, in seznam balvanišč po državah.

Sprememba prikaza balvanišč je zahtevala popravke v skoraj 50 modulih; če boste opazili, da sem spregledal kakšno malenkost (ali polomil nekaj, kar je nekoč že delalo), me nanjo lepo prosim opozorite.

Popravljen letni pregled vzponov

Letni pregled vzponov (izbira Letni pregled v meniju Prikaži plezalnega dnevnika) je že nekaj časa prav nemarno javljal napake (na srečo je vsaj vzpone prikazal tako kot je treba). Zdaj je ta nemarnost popravljena … seveda pa bi bil vesel, če bi me drugič nanjo kdo opozoril (skorajda ne verjamem, da letos nihče ni oddal spiska svojih vzponov).

Izpis »starih grehov«

V plezalnem dnevniku vas v meniju Prikaži čaka nova možnost: izpis Moji projekti, ki izpiše vse smeri, ki ste jih v zadnjih treh letih poskusili preplezati, pa vam to še ni uspelo (uspešen vzpon v smeri je prost vzpon v vodstvu).

Če te možnosti v meniju ne boste našli, poskusite pritisniti Ctrl/R.

Dodajanje literature v opise smeri

V opise smeri ste lahko v preteklosti dodali tudi informacije o vodniški literaturi. V zadnjih tednih je bila ta možnost »polomljena« (v urejanju opisa smeri sploh ni bilo več razdelka Literatura), zdaj pa spet deluje.

Če ste v zadnjem času vnesli nove smeri in bi jim radi dodali informacije o literaturi, jih poiščite (najbolje v izpisu Moje smeri) in jim dodajte manjkajoče informacije.

Prikaz »mojih« sten in smeri

S pomočjo povezave Moje smeri (čaka vas v razdelku Moj plezanje.net na prvi strani www.plezanje.net) si lahko ogledate vse doline, stene, plezališča, balvanišča, smeri in slapove, ki ste jih vnesi v bazo plezanje.net.

Ta izpis je obstajal že dlje časa, vendar je zadnje mesece »malce« nagajal (kar očitno večine uporabnikov ni motilo, saj nisem dobil niti ene pritožbe). Zdaj spet deluje brez problemov, pa še nekoliko bolj pregleden je.

Prikaz raztežajev v opisu smeri

Nekatere dolge smeri (predvsem tiste v plezališčih) imajo v bazi podatkov tudi informacijo o oceni posameznih raztežajev. Te ocene so bile doslej vidne le v spisku smeri v plezališču, zdaj pa jih lahko vidite tudi v opisu posamezne smeri (primer: Mosoraška smer v Paklenici).

Dodajanje balvanskih problemov

Ob tem, ko je urejal vodniček za balvanišče Gore, mi je Damijan Dolenec poslal sporočilo z zelo enostavno prošnjo: namesto gumba in povezave »dodaj smer« bi želel imeti v balvanišču gumb »dodaj balvanski problem«.

Po nekajurnem programiranju je bil problem rešen; v opisu balvanišča boste v meniju »Dodaj« našli možnost »Dodaj balvanski problem« (seveda lahko probleme še vedno dodajate tudi med vnosom plezanja v balvanišču). Mimogrede sem uredil še prikaz podatkov o smeri; če boste tam opazili kakšno napako, me prosim čimprej obvestite.

Gumb »Odjava«

Nekajkrat na leto dobim sporočilo s prošnjo za možnost odjave s strani www.plezanje.net. Velika večina uporabnikov teh problemov nima (navadno zadošča da zaprete vsa okna brskalnika), zadnjič pa sem po daljšem pogovoru z eno od uporabnic plezalnega dnevnika ugotovil da njen Internet Explorer noče »pozabiti« podatkov o prijavljenem uporabniku (pomagal ji je le ponoven zagon računalnika).

Tistim, ki imate neubogljive brskalnike, bo zagotovo pomagal gumb »Odjava«, ki ga boste po uspešni prijavi našli v vrstici na vrhu zaslona (morda bo manjkal le na kakšni precej stari strani, ki jo moram še prenoviti). S klikom nanj se odjavite, brskalnik pa vam prikaže prvo stran www.plezanje.net.

Če gumba »Odjava« nikakor ne boste našli, poskusite pritisniti Ctrl-R