Châteauvert

Martin Bombač se je (tako kot še marsikdo) med prvomajskimi prazniki odpravil na plezalne počitnice. Za razliko od drugih plezalnih turistov mi je po vrnitvi domov poslal tudi spisek vseh smeri v plezališču, v katerem je užival.

Po njegovi zaslugi si lahko na www.plezanje.net ogledate spisek vseh smeri v plezališču Châteauvert (Vallon Sourn), pa tudi nekaj zanimivih fotografij.

Najbolj priljubljene alpinistične smeri

Pred mesecem dni sem na spletišče www.plezanje.net dodal izpis največkrat preplezanih smeri. Po pričakovanju so vse v plezališčih, prav zanimivo pa bi bilo vedeti tudi katere smeri plezajo alpinisti. Spisek teh smeri boste našli na prvi strani www.plezanje.net v skupini Novosti in statistike: v menuju Najbolj ... poiščite povezavo Priljubljene alpinistične smeri. Po pričakovanju so na prvih treh mestih lahke hitro dostopne smeri v Gradiški Turi, Mali Mojstrovki in Beli peči.

Če v seznamu največkrat preplezanih smeri kliknete na ime države, dobite spisek priljubljenih smeri v tej državi, če kliknete na ime stene pa spisek smeri v tej steni. V steni Velikega vrha nad Jezerskim je na primer najbolj priljubljena smer Sanje neke gospodinje, zelo blizu pa sta ji Črni metulj in Mama Korzika.

Plezanje.net in Facebook ... drugič

Pred nekaj meseci sem v plezalni dnevnik dodal možnost objavljanja plezalnih dni na Facebooku. Očitno sem bil prehiter, saj se je v zadnjih mesecih Facebookov uporabniški vmesnik in programski vmesnik Facebook Connect precej spremenil in »polomil« plezalni dnevnik.

Kar nekaj uporabnikov plezalnega dnevnika je pogrešalo delujočo povezavo s Facebookom, zato sem v zadnjih dneh po brskanju po še vedno precej površno napisani dokumentaciji in množici poskusov plezalni dnevnik prilagodil novim Facebookovim pričakovanjem. Po prvih odzivih sodeč naj bi bila nova povezava precej bolj prijazna kot prejšnja; poskusite še vi.