Ocenjevanje smeri ob vnosu plezalnega dne

Med vnosom preplezanih smeri v plezalni dnevnik lahko smeri mimogrede tudi ocenite (če ste jih uspešno preplezali v vodstvu). Po izboru preplezanih smeri se vam na strani, na kateri vnesete način vzpona, pojavita še dva stolpca - vaša trenutna ocena smeri in polje, v katerega lahko vnesete novo predlagano oceno.

Najnovejše skice in fotografije

Povezava "Najnovejše skice in fotografije" v rubriki "Novosti, vzponi in statistike" na prvi strani www.plezanje.net vam pokaže zadnjih 50 skic ali fotografij vnešenih v bazo. Tisti, ki v svojih brskalnikih uporabljate tudi tehnologijo RSS, pa boste na prvi strani www.plezanje.net našli tudi povezavo na ustrezen RSS-vir.

Ledne razmere

Poleg vpisa svojega lednega vzpona v plezalni dnevnik lahko opišete tudi razmere, na katere ste naleteli med plezanjem.

Ledne razmere lahko vpišete med vpisovanjem vzpona (na dnu zaslona se bosta poleg že znanega polja Opombe pojavili še vrstici Komentarji in Trenutne razmere) ali pa na strani, ki opisuje slap (s pomočjo gumba Dodaj ... Opiši razmere). Vpisane razmere se pojavijo pod opisom posameznega slapa in v seznamu Komentarji in razmere iz rubrike Vodnički in smeri na prvi strani www.plezanje.net.

Slapovi v tujini

Na prvi strani www.plezanje.net boste v rubriki Ledno plezanje našli še povezavo Slapovi v tujini, s pomočjo katere boste hitro poiskali informacije o lednem plezanju izven Slovenije (seveda le tiste, ki so jih drugi uporabniki vnesli v našo bazo).

Izdelava vodnička za ledno plezanje

Kadar v vodnikih po zaledenelih slapovih pregledujete opis območja ali doline, lahko s pomočjo gumba "Prikaži vse doline" (desno zgoraj) na isti strani prikažete vse doline v tem območju (ali stranske doline v dolini), s pomočjo gumba "Prikaži vse slapove" pa v prikaz vključite še vse slapove v izbranih dolinah. Na ta način si lahko pripravite celovit vodnik po izbranem območju (vključno s fotografijami, skicami in opisi razmer), ki ga nato le še izpišete.

Hitro spremljanje novosti na plezanje.net

Uporabniki tehnologije RSS ste lahko novosti na www.plezanje.net že doslej spremljali s pomočjo RSS-virov, zdaj pa je spremljanje novosti postalo povsem enostavno tudi za uporabnike Firefoxa 1.5 in Internet Explorerja 7 (oba brskalnika imata že vgrajen RSS-čitalec). Ob obisku prve strani www.plezanje.net oba brskalnika prikažeta oranžno ikono (v Firefoxu v isti vrstici kot naslov spletne strani, v Internet Explorerju pa na desnem robu vrstice z zavihki). Pod to ikono se skrivajo štirje viri novic (vzponi, komentarji/razmere in ocene), na katere se lahko naročite.

V Internet Explorerju lahko vire novic nato pregledujete v ukaznem stolpcu Favorites Center (zavihek Feeds), v Firefoxu pa si jih lahko zložite v Bookmarks toolbar tik pod naslovno vrstico brskalnika.